7 tips til at sørge for det rigtige lys når du maler med porcelænsmaling

Porcelænsmaling er en fantastisk aktivitet. Uanset om det er din hobby eller levevej, er det en aktivitet, der kræver fordybelse, præcision og opmærksomhed. Et afgørende element for at kunne udføre en succesfuld porcelænsmaling, er den rette belysning. Belysningen påvirker, hvordan farverne ser ud, ligesom det også giver dig de bedste betingelser for at få hvert penselstrøg til at blive nøjagtigt som ønsket. Derfor bør du også gøre dig umage med at vælge den rette belysning til, når du skal male med porcelænsmaling.

I det følgende finder du en guide med X tips til at udvælge det bedste lys, når du skal male med porcelænsmaling.

Naturligt lys: Lysets Magi

Først og fremmest er det en god idé at male i naturligt lys. Når du derfor skal indrette et arbejdsområde til din porcelænsmaling, er det en god idé at sætte dig nær et vindue. På den måde kan du drage fordel af dagslysets skarphed og neutralitet.

Det er dog en afvejning af, hvor meget naturligt lys du skal bruge. Du bør nemlig i samme omgang undgå direkte sollys. Det kan nemlig skabe hårde skygger og overeksponere farverne. Derfor bør du placere dit arbejdsbord i naturligt lys – men stadig være strategisk med hvordan.

Justerbar belysning: Skræddersy dit lys

Men naturligt lys alene kan sjældent gøre det. Det vil i hvert fald begrænse din kreativitet til de lyse dage og lyse timer. Derfor bør du også investere i ”kunstigt” lys så at sige. Men her er det bestemt ikke ligegyldigt, hvad du vælger.

Det kan varmt anbefales at vælge en justerbar form for belysning. Det vil give dig mulighed for at tilpasse lyset efter dine behov den gældende dag. Især til porcelænsmaling er det en stor fordel, da du kan justere lyset efter dit projekt.

Med en justerbar lampe kan du også ændre både lysintensiteten og retningen. Det er begge fantastiske egenskaber, når du maler på porcelæn.

Farvetemperatur: Mestring af nuancer

Når du maler med porcelænsmaling, er det vigtigt, at belysningen giver dig så præcise resultater som muligt. Det gælder især i forhold til farverne. Derfor er det også vigtigt, at du er omhyggelig, når du skal udvælge en farvetemperatur.

Helt konkret bør du vælge en farvetemperatur, der er mellem 5000-6500 Kelvin. På den måde kan du bedst muligt bevare farvernes integritet. Det vil med andre ord give dig en naturlig belysning, så du kan identificere subtile nuancer og farvemellemtoner.

Ved at vælge den rette farvetemperatur til dit arbejdsområde, åbner du samtidig døren for mere porcelænsmalerier, der er mere komplekse og livagtige.

Skyggefri belysning: Fokus på detaljerne

For at undgå skygger, og samtidig sikre en jævn belysning, er det vigtigt, at du vælger skyggefri belysning. Det vil helt klart give dig de bedste betingelser for at kreere et fantastisk porcelænsprojekt.

Du kan få en skyggefri belysning ved at placere lamper eller lyskilder symmetrisk omkring dit arbejdsområde.

Den symmetriske placering vil eliminere unødvendige kontraster, hvilket vil hjælpe dig med at kunne fokusere på detaljerne. Derudover bør du også overveje at anskaffe dig ekstra lamper, som kan rettes mod specifikke områder ved arbejdsbordet. På den måde kan du bedre fjerne uønskede skygger.

Reflekterende overflader: Udnyt lyset optimalt

For at få det bedste ud af din belysning, bør du også overveje dine omgivelser. Mere konkret bør du sørge for at have reflekterende overflader rundt om dit arbejdsområde. De reflekterende omgivelser kan sprede lyset og reducere hårde skygger.

Resultatet vil blive en mere ensartet belysning, der forhindrer farveforvrængning. Ved at integrere de reflekterende overflader ved din arbejdsstation, får du skabt en optimal maleramme. Her vil både nuancerne og detaljerne få den opmærksomhed, som de begge fortjener.

Konstant belysning: Stabilitet er nøglen

Når du maler med porcelænsmaling, er det vigtigt, at du har en belysning, der er både stabil og konstant. Kun på den måde kan du opnå konsistens i dit maleri.

En stabil og konstant belysning kan opnås ved at vælge lyskilder, der har et højt farvegengivelsesindeks. Det vil bevare farvernes nøjagtighed.

Af samme grund bør du også undgå at kombinere forskellige typer lyskilder. Det kan nemlig omvendt forvrænge farverne, hvilket vil give dig et mere uens resultat.

Test under forskellige lysforhold: Præcision er nøglen

Til sidst bør du teste dig frem for at sikre, at dit lys er optimalt. Det gør du helt konkret ved at sikre dig, at dine porcelænsmalerier ser godt ud under alle lysforhold.

Du bør derfor male på porcelæn, som du plejer. Når malingen er tørret, kan du tage porcelænet med rundt til forskellige rum i hjemmet. Her kan du observere, hvordan farverne reagerer på henholdsvis:

▪        Naturligt lys

▪        Kunstigt lys

▪        Aftenbelysning

Med afsæt heri kan du finjustere din belysning. Det vil på sigt give dig den bedste belysning, så du kan opnå en optimal præcision, når du skal male på porcelæn.

Hos AndLight finder du mange forskellige former for belysning. Her kan du nemt finde de lamper, som du skal bruge for at fuldende dit arbejdsområde, hvor du maler. 

I stedet for at trevle internettet og den fysiske verden igennem i jagten på den perfekte belysning, kan du med få klik finde alt hvad du skal bruge hos AndLight. 

Menu
Top